Miten valmistautua koiravalokuvaukseen?

Tervetuloa koiravalokuvaukseen! Eka kerta? Tältä sivulta löydät vinkit siihen, miten kuvaukseen kannattaa koiran kanssa valmistautua.

Ennen valokuvauksen varaamista

  • Onnea, olet jo oikealla tiellä, kun olet miettinyt koirasi kuvauttamista! Onko sinulla pentu, jonka ensimmäiset viikot ja pentumaisen olemuksen haluat ikuistettavan kuviin? Onko koirasi synttärit tulossa tai onko se saavuttanut esimerkiksi jonkin koulutustunnuksen? Vai haluatko teistä ihania yhteiskuvia, koska huomasit puhelimen olevan täynnä kuvia pelkästä koirasta ja yhteiskuvia ei oikeastaan ole tajuttu ikinä ottaa? Kaipaako teidän some tai tauluhyllyt täytettä? Ja aina kuvaukselle ei tietenkään tarvitse olla mitään varsinaista syytä!
  • Sinulla on varmaan joku tietty kuvaaja mielessä, jolle varta vasten haluat viedä koirasi kuvattavaksi? Studiossa vai miljöössä? Osa koiravalokuvaajista kuvaa vain miljöössä ja joillain on myös studio käytössä. Kannattaa ottaa tämä huomioon kuvaajaa valittaessa.
  • Suosittelen koirakuvauksiin joko varsinaista koirakuvaajaa tai muuten koiriin tottunutta valokuvaajaa, joka tuntee koirien elekieltä ja osaa löytää juuri oikeat kulmat, asennot ja liikkeen vaiheet, jotta koira näyttää edustavalta kuvissa.

Varausvaiheessa

  • Onko sinulla mielessä jotain tiettyä paikkaa, jossa haluat koirasi kuvattavan? Minulta voi aina kysyä ehdotuksia, sillä hyviä kuvauspaikkoja on mielessä paljon, kaikenlaista löytyy metsästä peltoihin ja puistomaisempaan maisemaan, urbaania ympäristöä unohtamatta! Lopullinen kuvauspaikka kannattaa valita koiran mukaan. Aran koiran kanssa sille tuttu ja rauhallinen ympäristö voi olla paras, kun taas kokeneempi voi sietää jo vähän häiriötäkin. Ennen kaikkea kuvauspaikan tulee olla turvallinen!
  • Jos sinulla on jotain erityistoiveita kuvauksen suhteen, jos haluaisit esimerkiksi käyttää rekvisiittaa, kannattaa se mainita jo varausvaiheessa. 

Kun kuvaus on varattu

  • Jes, nyt ollaan jo askel lähempänä itse kuvausta! Vaikka kuvausta varten koiran ei tarvitse osata mitään varsinaisia temppuja, kannattaa yhtä taitoa harjoitella ennen kuvausta, jos vaan mahdollista: koira osaa jäädä paikoilleen, vaikka itse otat muutaman askeleen poispäin koirasta. Tästä on hurjasti hyötyä kuvien jälkikäsittelyssä, kun ihmistä ei tarvitse käsitellä kuvien taustalta pois! Koira voidaan totta kai kuvata hihnassa, ja hihnan käsittely kuvista pois kuuluu aina kuvauksen hintaan.
  • Jotta koira olisi mahdollisimman edustavan näköinen kuvissa, kannattaa se rodusta ja turkin laadusta riippuen pestä, trimmata tai harjata hyvin samana tai edellisenä päivänä. Ylimääräiset karvatupsut tassuista ja korvista voi siistiä samalla. 

Kuvauspäivänä

  • Pakkaa koiralle mukaan herkkuja, lelu tai jotain muuta, josta tiedät sen palkkautuvan hyvin. Herkut toimii hyvin nopeissa palkkauksissa, mutta leluja saa myös ottaa mukaan. Kuvauksen lomassa voi pitää pienen leikkihetken, jos koira näyttää siltä, että tauko olisi hyväksi.
  • Mukaan myös mahdollisimman huomaamattomat panta ja hihna, jos koiraa ei voi kuvata irti. Esim. näyttely/noutajahihna toimii tässä hyvin! Minulla on usein kuvaustilanteessa mukana pari näyttelyhihnaa, joita voit lainata jos omaa ei ole. Ja toki jos teillä on jokin hieno panta, joka saa näkyä kuvissa, voidaan se jättää ihan tarkoituksella koiran kaulaan näkyviin.
  • Jos koirasi on kuolaavaa sorttia tai jos sää näyttää siltä, että koiraa tarvitsee kuivata tai puhdistaa välissä, on pieni pyyhe kätevä ottaa mukaan.
  • Ennen kuvausta koira kannattaa päästää jaloittelemaan, mutta erityistä lenkitystä ei välttämättä tarvita. Toki sinä tunnet koirasi parhaiten, ja tiedät, milloin sen keskittymiskyky on parhaimmillaan.
  • Tervetuloa kuvaukseen! Älä unohda iloista mieltä! 
Using Format